Sublimne frekvencije

Predstavljamo album „Big Red Machine” istoimenog projekta koji su osnovali Džastin Vernon, frontmen sastava Bon Iver i Eron Desner, gitarista i klavijaturista sastava The National.

Ovo izdanje deo je projekta umetničkog udruženja PEOPLE, čiji su osnivači pored ova dva umetnika, Brajs Desner i nezavisni preduzetnici Tom i Nadin Mišelberg. Udruženje PEOPLE funkcioniše kao digitalni prostor za umetnike koji žele da eksperimentišu i stvaraju, bez pomoći marketinga i platformi za emitovanje muzike.

Big Red Machine je ujedno i prvo zvanično izdanje ovog udruženja, a rad na ovom albumu Desner i Vernon su započeli pre više od deset godina. Već postojeće instrumentalne skice obogatili su elementima karakterističnim za poslednje izdanje Vernonovog sastava Bon Iver kao i elementima prošlogodišnjeg izdanja benda The National. Tako se u osnovi albuma nalaze minimalistički gitarski obrasci, gudački ansambli i raznovrsni ritmovi, kombinovani sa elektronskim zvucima i efektima, kao i jednostavnim vokalnim deonicama, koje donosi prepoznatljivi falset Džastina Vernona. Zbog njegovog glasa kao i metaforičnih, apstraktnih tekstova u kojima Vernon obrađuje teme prolaznosti vremena, istorije i smrtnosti, ovaj album je suštinski bliži estetici sastava Bon Iver.

Pored njih, na ovom izdanju sudeluju i kantautorke Fibi Bridžers i This Is the Kit, kao i članovi sastava Arcade Fire i The Stavea.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво