Studio 6 na bis – TAPAN

Snimak nastupa sastava TAPAN zabeležen 21. februara ove godine u Studiju 6 Radio Beograda

TAPAN je isprva nastao kao saradnja beogradskog producentskog dua koji čine Nebojša Bogdanović (Schwabe), jedan od rezidenata kluba 20/44 i Goran Simonoski koji stoji iza muzičkih projekata Belgrade Yard Sound System, Piece of Shh i drugih. Obojica su prisutni na beogradskoj muzičkoj sceni i u klupskom životu od devedesetih godina prošlog veka, a sada udružuju snage svojih raznolikih muzičkih iskustava u zajednički kreativni čin kroz produkciju pesama pod imenom TAPAN.

TAPAN nije običan tehno projekat - na bini, evoluirao je u kvartet, izgradivši veze između elektronskog zvuka, džez improvizacije i jedinstvenog pulsa istočnjačke perkusivne hipnoze. Pridružili su mu se saksofonista Džemal Al Kisvani (Belgrade Noise Society) i perkusionista Feđa Franklin (Fish in Oil), ali se obim saradnje sa drugim lokalnim i međunarodnim instrumentalistima i dalje širi, uključujući doprinose Vukašina Đelića (Woo, Belgrade Noise, Dol) i Pavla Popova.

Do sada su objavili četiri mini albuma: Volumes je izašao krajem 2015. godine za etiketu Crimes Of The Future, dok se The City pojavio za VT Records. TAPAN su remiksovali poznati holandski producent Drvg Cvltvre, kao i Black Merlin, a remiks numera koje su radili Abul Mogard i drugi autori pojaviće se tokom ove godine, kao nadgradnja na njihov debi album Europa, koji je u decembru 2017. objavio izraelski izdavač Malka Tuti.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво