Studio 6 na bis – Nebograd

Reprodukujemo snimak nastupa udruženja Nebograd zabeležen 16. aprila ove godine u Studiju 6 Radio Beograda. Tom prilikom članovi ovog udrženja predstavili su projekat Novi kompozitori i nova lirika.

U pitanju je sinkretički i performativni nastup koji kombinuje muziku i književnost. Fokusiran je na uspostavljanje kontinuiteta u saradnji između savremenih autora-kompozitora mlađe generacije Luke Čubrila, Matije Anđelkovića, Vladimira Koraća i savremenih pesnika sa domaće i internacionalne scene.
Dijalog između kompozitora i pesnika nastao je iz napora da se savremeno stvaralaštvo mladih autora predstavi publici u autentičnom ruhu. Od februara 2016. osmišljeno je jedanaest originalnih nastupa, koji su izvođeni u beogradskoj galeriji Polet, atrijumu Narodne biblioteke Srbije, na festivalu Dev9t, u okviru kulturnog programa Izbliza i prisno, na Međunarodnom festivalu orgulja Dies organorum, na festivalu Svetski dan(i) poezije 2017 i na festivalu Trgni se! Poezija.

Nebograd je neprofitno udruženje osnovano u Beogradu 2012. godine i zalaže se za neformalno obrazovanje i alternativne pristupe prenošenju znanja, preko muzike i drugih umetnosti. Projekti uvek kombinuju umetnost i edukaciju - eksperte i lokalnu zajednicu, na obostranu korist i uz međusobnu razmenu iskustva.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара