Letnji festivali

Direktan prenos svečanog otvaranja Festivala u Lucernu

Na programu su dela Igora Stravinskog i Volfganga Amadeusa Mocarta, a pored Festivalskog orkestra kojim diriguje Rikardo Šaji, nastupa i kineski pijanista svetskog glasa Lang Lang.

Rikardo Šaji je već treću godinu muzički direktor Festivala u Lucernu, jednog od najvažnijih letnjih muzičkih festivala Evrope. Tema ovogodišnjeg izdanja festivala je detinjstvo, te će se u programu naći puno bajkovitih i fantastičnih dela.

Na otvaranju će Šaji i Festivalski orkestar iz Lucerna, stoga, izvesti bajkoviti balet prepun raskošnih orkestarskih boja Žar ptica Igora Stravinskog kojim je započela karijera ovog kompozitora. Veče će otvoriti neoklasični koncert Dambarton Ouks iz 1938. godine, koji je Stravinski napisao po porudžbini američkog diplomatskog para Roberta Vudsa Blisa i Mildred Barnes Blis, vlasnika imanja Dambarton Ouks u Vašingtonu, kao delo koje je trebalo da obeleži tridesetogodišnjicu njihovog braka.

Pijanista Lang Lang nastupiće i u solističkoj deonici u Koncertu za klavir u ce molu Kehelova oznaka 491 Volfganga Amadeusa Mocarta, jednom od dva molska koncerta iz opusa kompozitora, kojem su se divili Betoven i Brams.

Urednice Irina Maksimović i Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво