Imaginarni pejzaži

Predstavićemo novi album „Leptirovo leto i nestanak” (Butterfly's Summer and Vanished) japanskog ambijentalnog elektroničara Čiheija Hatakejame koji je objavljen 25. maja za umetnikovu diskografsku kuću White Paddy Mountain.

Ovo je četvrto ostvarenja Hatakejame koja svoju temu crpi iz istorije Japana, posle albuma The Bull Head Emperor, Alone by the Sea, Requiem for Black Night and Earth Spiders. Sada se nalazimo u Japanu u VII veku nove ere, tačnije u 608. godini, u koji dolazi emisar kineskog cara Hai Sei Sei. Iz njegovih zapisa zaključuje se da je u to doba Japanom vladao muški car, ali po japanskim istorijskim dokumentima to je bilo vreme vladavine carice Suiko, jedne od osam žena koja su sedele na tronu hrizantema. Hatakejama je u daljem istraživanju ove misterije zaključuje da je Hai Sei Sei verovatno putovao preko Korejskog poluostrva i da je stigao na ostrvo Cušimu koje se nalazi na pola puta od korejskog kopna do Japana. Umetnik je muzikom pokušao da dočara putovanje kineskog emisara, a dron melodija električne gitare održava perspektivu Hai Sei Seija, iskazujući njegove emocije spram avanture, opsasnosti i uzbuđenja.

Hatakejama još jednom pokazuje da je veliki majstor ambijentalne dron muzike, pre svega kroz svoj izuzetan osećaj za moćne, talasaste strukture, sporog pokreta i širokog zvučnog spektra koje obuzimaju slušaoca svojim toplim zvukom.

Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво