Nova diskografija – Sonate Jozefa Hajdna

Predstavljamo sedmi tom izdanja kompletnih Sonata ovog autora u interpretaciji Žan-Eflama Bavuzea, koji je početkom jula objavila izdavačka kuća Šandouz.

Godine 2010, ovaj francuski pijanista je objavio prvi kompakt-disk iz monumetnalne serije kompletnih sonata Jozefa Hajdna, a pre nekoliko nedelja, objavljen je i sedmi tom ovog izdanja. Na njemu se nalaze sonata broj 8 u A duru, broj 46 u E duru, broj 13 u Ge duru, broj 57 u Ef duru i broj 58 u Ce duru. Kao i na prethodnim albumima iz ove serije, Bavuze ne pokušava da pruži hronološki uvid u razvoj ove forme u Hajdnovom opusu, već ovoj bogatoj riznici klavirske muzike pristupa, po sopstvenim rečima „poput razglednica, koje šalje tokom svojih putovanja, sa malo uvažavanja hronologije, ali sa najvećom mogućom strašću u pokušaju da ušima iz 21. veka prenese neizmerna bogatstva ove uzvišene muzike".

Kao i na prethodnim diskovima iz ove serije, Bavuze Hajdnove sonate tretira sa velikom intelektualnom radoznalošću, energičnom interpretacijom i jasnim dramaturškim planom.

Urednica emisije: Ivana Neimarević



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво