Stereorama – Noćni program

Kompozicije Karla Marije Vebera, Igora Stravinskog, Luiđija Bokerinija, Edvarda Griga, Aleksandra Skrjabina, Gotfrida fon Ajnema i Johanesa Bramsa i muzika za glas i lautu engleskih renesansnih i ranobaroknih autora

U prvom satu pratićete muziku za glas i lautu engleskih renesansnih i ranobaroknih autora. Najveći broj pesama je iz pera Roberta Džonsona i anonimnih autora, a sa po jednom ili dve pesme zastupljeni su još i Tomas Morli, Nikolas Lanijer, Alfonso Ferabosko, Džon Vilson, Tomas Kempion, Tomas Bruer i Vilijem Veb.

U drugom satu slušaćete kompozicije Karla Marije Vebera, Igora Stravinskog, Luiđija Bokerinija, Edvarda Griga u interpretaciji Kamernog orkestra Muzika viva iz Moskve sa svojim dirigentom i solistom, violončelistom Aleksandrom Rudinom, koji je i osnivač ovog ansambla. Pored njega, ispred ovog orkestra, kao solista, stajaće još poznati slovenački klarinetista Darko Brlek. Snimci koje ćemo pratiti, zabeleženi su oktobra 2014. godine na koncertu u Dvorani Kolarčeve zadužbine, održanom u okviru festivala Beogradske muzičke svečanosti.

Treći sat noćnog programa Stereorame ispuniće Gudački kvartet Gotfrida fon Ajnema i Klavirski kvintet Johanesa Bramsa. Slušaćete snimke sa koncerta Gudačkog kvarteta Artis iz Beča i pijanistkinje Anike Vavić, održanog aprila 2015. godine u Dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Poslednji sat posvećen je muzici Aleksandra Skrjabina.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво