Sa beogradskih scena – Ivan Jarić i Natalija Mladenović

Koncert violončeliste Ivana Jarića i pijanistkinje Natalije Mladenović, održan 3. aprila 2018. godine u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu.

Ivan Jarić trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima se izdvajaju prva nagrada na Republičkom takmičenju, treća nagrada na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović, kao i prva nagrada na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu. Dobitnik je stipendije za talentovane studente i srednjoškolce, Nagrade iz Republičkog fonda za talente kao i stipendije iz fonda Dositeja za najbolje studente završnih godina studija u Srbiji. Jarić je do sada nastupao kao solista širom Srbije, a od 2011. godine stalni je član Beogradskog gudačkog orkestra Dušan Skovran.

Natalija Mladenović počela je da uči klavir u Rusiji, a od jedanaeste godine pohađala je Centralnu specijalnu muzičku školu pri Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi, gde je završila i osnovne studije u klasama Larise Djedove, Irine Osipove i Jevgenija Malinjina. Magistrirala je u klasi Nevene Popović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Do sada je nastupala širom Evrope i nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, a kao solista je svirala sa orkestrom Samarske filharmonije i orkestrom Radio-televizije Srbije. Trenutno se bavi i pedagoškim radom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Urednica emisije Marija Vuković



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво