Sa beogradskih scena – Manlio Pinto

Reprodukovaćemo snimak koncerta koji je pijanista Manlio Pinto održao 26. aprila 2018. godine u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Nastup je zabeležen u okviru festivala „Omaž Neveni Popović”.

Italijanski pijanista  Manlio Pinto još kao dete pokazivao je izuzetan muzički senzibilitet. Diplomirao je mlad, sa najvišim ocenama i pohvalama na konzervatorijumu Santa Ćećilija u Rimu, a posvetio se i studijama kompozicije. Po rečima kritike, on poseduje autentičan dar za virtuozitet. „Suočava se sa partiturom revnosno i veoma delikatno; majstor je fantastičnih balansa", pisalo je u vatikanskom nedeljniku Loservatore Romano. Osim u Italiji, Manlio Pinto je nastupao kao solista, kamerni muzičar i sa orkestrima širom sveta. Kao pedagog radio je na konzervatorijumu Santa Ćećilija u Rimu, a trenutno je profesor klavira na kozervatorijumu u Rijetiju.

Koncerti sećanja na pijanistkinju i profesorku klavira Nevenu Popović simbolično se priređuju u dane njenog rođendana. Na festivalu Omaž Neveni Popović, tokom tri koncertne večeri nastupali su njeni bivši studenti i kolege sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Italijanski period Nevene Popović muzikom je dočarao njen prijatelj, pijanista Manlio Pinto, koji se studentima predstavio i kao pedagog na majstorskom kursu.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво