Aleksandar Milosavljević: Pozorišne aktuelnosti

U emisiji POZORIŠNE AKTUELNOSTI možete slušati osvrt Aleksandra Milosavljevića na predstave izvedene na 63. Sterijinom pozorju održanom od 26. maja do 3. juna u Novom Sadu.

Na početku emisije biće reči o omnibus predstavi ... i ostali čiji su autori Maša Radić, Mina Ćirić, Neda Gojković i Galina Maksimović, a koju je režirao Stevan Bodroža u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić" u Beogradu. Potom će Aleksandar Milosavljević kritički analizirati dramu Ognjena Obradovića Hajka na vuka, u režiji Nataše Radulović i izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta; komad Aleksandra Jugovića Utopljena duša, reditelja Bobana Skerlića, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta; te predstavu KEPLER 452-B, prema tekstu Tijane Grumić, u režiji Juga Đorđevića i produkciji Pozorišta „Bora Stanković" iz Vranja. U završnom delu emisije govoriće se o Nušićevoj Ožalošćenoj porodici, koju je Milan Nešković režirao u Teatru „Fjodor Volkov" u Jaroslavu (Ruska Federacija), kao i o predstavi Svedobro, prema tekstu Stevana Vraneša, reditelja Nemanje Rankovića, a u produkciji Narodnog pozorišta Užice.

„Ovogodišnje Sterijino pozorje je, blagodareći izboru selektora Boška Milina, demonstriralo lica, ali i naličja novoustanovljene, a zapravo stare koncepcije. O njoj, njenim mogućim dometima i karakteru će svakako još biti reči u godinama koje slede. Sterijino pozorje, po svoj prilici, i dalje traži svoj autentični identitet", rezimira Aleksandar Milosavljević.

Urednica emisije Tanja Mijović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво