Imaginarni pejzaži

Autorski mikstejp Igora Štanglickog

U specijalnom izdanju emisije čućete izbor dizajnera, keramičara i zanatlije koji se dugi niz godina podjednako uspešno bavi improvizovanom i elektronskom muzikom i kako sam kaže „omiljene skulpture izrađuje zvukom”.

Muzički izraz Igora Štanglickog karakterišu granularne teksture zvuka, intenzivno obojene sintetizovanim efektima. Često koristi terenske snimke i procesira iste kroz spoj lično prepravljenih instrumenata, kao i kroz softverske manipulacije. Svira kao jedna polovina dua PonTon (uz Marka Jevtića), i kao druga polovina dua Igorrogi Lav (uz Igora Čubrilovića). Zajedno sa pet umetnica, vodi galeriju umetničke keramike Gallery1250. Živi i radi u Beogradu.

Igor Štanglicki (Igor Stangliczky) kaže za svoj mikstejp: „U prvom delu sam želeo da predstavim nove snimke numera, sviranih/komponovanih sa prijateljima, lokalnim kompozitorima i umetnicima sa kojima često sarađujem. Većina su neobjavljeni snimci sa koncerata. Nalazi se i dosta terenskih snimaka u celom miksu, podvučenih dodatno ili već sviranih na koncertima. Uživam u slušanju okoline i kao većina sound umetnika sa kojima radim, beležim sve momente koji se u mojoj percepciji zvuka izdvoje iz mora svakodnevne kakofonije kojom smo okruženi. Kao primer je fantastični snimak, koji su zapravo Marko i Dragana napravili, svirajući kamenjem po zamrznutom jezeru i koji sam koristio skoro u originalnom obliku za pesmu Led, dua PonTon. Pored toga, konstantno tragam za intenzivnim teksturama i neuobičajenom dinamikom korišćenja terenskih snimaka, ispitujući u većini recentnih kompozicija granice repetitivnog principa u improvizaciji. U drugoj polovini miksa slušate muziku u kojoj najviše uživam u poslednjih par meseci. Pokušao sam da napravim kratki presek zvuka i produkcije koji najviše utiče na mene u poslednje vreme. Nadam se da ćete uživatu u izboru imaginarnih pejzaža, kao pravi audio turisti."

Urednica emisije: Ksenija Stevanović





Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара