Festival Proms 2017

Dela Harisona Bertvisla (Dip tajm) i Edvarda Elgara (Druga simfonija u Es duru, opus 63). Državnom kapelom iz Berlina diriguje Danijel Barenbojm. Snimak je sa koncerta održanog 16. jula u Rojal Albert Holu u Londonu.

Jednostavačna kompozicija Dip Tajm Harisona Bertvisla premijerno je izvedena u Berlinu 5. juna prošle godine, pod upravom Danijela Barenbojma. Napisana je u znak sećanja na Pitera Maksvela Dejvisa, Bertvislovog prijatelja iz studentskih dana. Ovo delo, koje je prvi put imala prilike da čuje i publika u Engleskoj, pisano je po porudžbini Bi-Bi-Sija i orkestra Državna kapela iz Berlina.

Inače, Dip Tajm je inspirisan dvema Bertvislovim preokupacijama: geologijom i različitim konceptima vremena i zamišljen je kao nastavak kompozicija Trijumf vremena iz 1971. godine i Plesovi zemlje iz 1985. godine. U ovom ostvarenjima autor suprotstavljene zvučne slojeve postavlja kao geološke naslage, stvarajući "trusne" vrhunce koji podsećaju na klimakse kakve je Stravinski dostigao u Posvećenju proleća.

Emisiju uređuje Irina Maksimović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво