Sublimne frekvencije

Predstavićemo album God's favorite customer Džoša Tilmana koji nastupa pod imenom Father John Misty. Ovo izdanje objavila je prvog juna izdavačka kuća Sab Pop.

Reč je o Tilmanovom četvrtom studijskom izdanju pod pseudonimom Father John Misty i otkako je napustio matični bend Fleet Foxes. Upoređujući ga sa njegovim ranijim, veoma uspešnim izdanjima, koja su imala performativan i zabavan karakter, ovo je jedan manje grandiozan i manje veseo album, kako zbog potrebe iz koje je nastao i tematike koju Tilman obrađuje, tako i zbog samog zvuka.

Dok je na prethodnom albumu Pure comedy iz 2017. godine, koji smo takođe predstavljali u emisiji „Sublimne frekvencije", Tilman obrađivao opšte teme kao što su politika, klimatske promene, priroda i društvene mreže, ovog puta okrenuo se autobiografskim pričama. Premda je i izdanje iz 2015. godine takođe posvetio segmentima iz svog života ali u vedrijem i lepršavijem tonu, na najnovijem izdanju odlučio je da publici predstavi drugačiju, ranjivu stranu svoje ličnosti. Naime, album God's favorite customer nastao je tokom Tilmanove egzistencijalne i emotivne krize 2016. godine, kada je šest nedelja živeo u hotelu, preispitujući greške koje je napravio i posledice koje su usledile potom - iskreno, surovo i melanholično.

I muzički, ovo je do sada najsvedeniji Tilmanov album, zasnovan na zvuku klavira i jednostavnim gitarskim deonicama, kao deonicama ritam sekcije, uz povremene uplive gudačkih i duvačkih instrumenata. Čak i u nekim složenijim aranžmanima, u kojima učestvuju svi instrumenti, ostavljeno je dovoljno prostora da svaki instrument zazvuči ali bez preteranog isticanja, a sve zajedno ih predvodi Tilmanov bistar, precizan vokal.

Autor emisije Jelena Damjanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво