Nova diskografija

Predstavljamo numere sa albuma „Himera” sopranistkinje Sandrin Pijo i pijanistkinje Suzan Manof koji je u aprilu objavila diskografska kuća Alfa.

Najnovije izdanje ovih umetnica predstavlja zaokruženje trilogije posvećene temama snova i snoviđenja. Nakon albuma „Evokacija" i „Posle sna", koji su objavljeni 2007. i 2011. godine, sada se okreću zavodljivom svetu želja i priviđenja, koje često postaje „smetlište naših iluzija". Najnoviji album je dobio naziv prema mitološkom biću koje je bilo spoj koze, lava i zmaja, a čije ime je vremenom postalo sinonim za nešto neobično, ekstravagantno i izmišljeno. Na njemu se nalaze 23 pesme autora 19. i 20. veka - od lidova Karla Levea, Roberta Šumana i Huga Volfa, preko „melodija" Kloda Debisija i Fransisa Pulenka, pesama Semjuela Barbera, do malo poznatih radova Ajvora Gernija, Andrea Previna i Roberta Bakse.

Kroz figuru himere, Sandrin Pijo i Suzan Manof u ovim pesmam pronalaze „vrata ka dijalogu sa našim demonima, našem životnom dobu, dolascima i odlascima, razumevanju ali i njegovom potpunom odsustvu", citirajući reči Žan-Žaka Rusoa „da je zemlja himera jedini svet vredan življenja".

Urednica emisije: Ivana Neimarević

broj komentara 0 pošalji komentar