Studio 6 na bis – Lorens Ingliš

Podsetićemo se nastupa australijskog kompozitora, multimedijalnog umetnika i elektroničara Lorensa Ingliša, zabeleženog 19. maja 2014. godine. Gostovanje ovog umetnika zajednički su organizovali Treći program, kanal RTS 3 – u to vreme Digital i ČINČ inicijativa za savremenu muziku, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Lorens Ingliš ovom prilikom predstavio je evropsku premijeru svog projekta "Wilderness of Mirrors", kao i materijal sa albuma "Peregerin".

Pored Lorensa Ingliša, u ovoj večeri eksperimentalne, improvizovane elektronike nastupili su i Andrija Pavlović, klavir i Aljoša Andrejević, udaraljke.

Loren Ingliš je pre svega zainteresovan za zvučnu komponentu prirodnih pojava, za distorziju i stalnu promenu samog zvučnog izvora, korišćenjem konkretnih, terenskih snimaka, te zvukova instrumenata koji prolaze kroz analogne i digitalne filtere. Na taj način ovaj umetnik dodaje "još jedan sloj zvučne izmaglice" na prvobitni materijal, stvarajući zaobljene, fluktuirajuće i auditivno stimulativne zvučne skulpture. Ingliš objavljuje za diskografske kuće poput Touch music, 12K i Baskaru, dok sam vodi lejbl ROOM 40.

Časopis "The Wire" je istakao da je Ingliševa ''upotreba prostora i tišine izuzetna'', dok mnogi drugi stručni osvrti ukazuju da je on jedan od najboljih predstavnika moderne konkretne muzike danas.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво