Sa beogradskih scena – Ansambl Metamorfozis

Koncert ansambla Metamorfozis, održan 1. aprila ove godine u Kolarčevoj zadužbini. Ovaj nastup, pod nazivom „It's all about Bach, vol.1” organizovan je u okviru ciklusa „Kolarčev podijum kamerne muzike”.

Kamerni ansambl Metamorfozis osnovan je 2005. godine na inicijativu violiste i umetničkog direktora Saše Mirkovića. Ansambl je od nastanka posvećen izvođenju graničnih žanrova umetničke muzike, kao što su nova muzika, world music, kao i dela koja dotiču ili sadrže elemente popularnih stilova. Pored toga, izvode i dobro poznata dela zapadnoevropske muzičke tradicije ali u „novom ruhu" - u drugačijim, novim aranžmanima i scenskim postavkama, koji predstavljaju svojevrstan odgovor na savremeni trenutak, ukus publike i praksu muzičkog izvođenja u svetu.

Želeći da doprinese ne samo promociji, već i razvoju srpske muzike, Metamorfozis je posebno posvećen premijernom izvođenju dela domaćih autora, kako onih najmlađe generacije, tako i već etabliranih autora. Poslednjih godina ansambl je ostvario zapažene nastupe šitom Evrope na značajnim međunarodnim festivalima, kao i brojne snimke za radijske i televizijske programe.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво