Nova diskografija – Dela Edvarda Elgara

Predstavićemo kompakt-disk sa delima Edvarda Elgara u interpretaciji Mari-Elizabet Heker i Simfonijskog orkestar iz Antverpena pod upravom Eda de Varta, koji je u martu objavila diskografska kuća Alfa.

Pobednica uglednog međunarodnog takmičenja Rostropovič 2006. godine u Parizu, Mari-Elizabet Heker je do sada objavila nekoliko albuma sa kamernom muzikom Bramsa i Šuberta. Na svom najnovijem diskografskom izdanju, prvi put se okrenula koncertantnom žanru i to jednom od najpoznatijih koncerata za violončelo u istoriji muzike - Elgarovom koncertu opus 85. Ovo delo koje je na premijeri loše primljeno, kasnije je postalo jedan od najizvođenijih koncerata za violončelo i neizbežan deo repertoara za ovaj instrument. U njemu, Hekerova pokazuje pun opseg svog talenta, dok kamerni aspekt svojih interpretativnih aktivnosti osvetljava u Elgarovom Klavirskom kvintetu, delu nastalom u istom stvralalačkom periodu kada i Koncert za violončelo, koji zaokružuje ovo diskografsko izdanje.

Dok Mari-Elizabet Heker u Elgarovom Koncertu za violončelo prati Simfonijski orkestar iz Antverpena pod upravom Eda de Varta, u Kvintetu nastupaju violinisti Karolin Vidman i Dejvid Mekerol, violistkinja Paulin Zakse i pijanista Martin Helmhen.

Urednica emisije: Ivana Neimarević



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво