Knjiga za slušanje

Imanuel Mifsud: Juta Hajm (7)

Putovanje u Istočni Berlin i noć provedena sa nepoznatom ženom usmeravaju život malteškog glumca Erika Šerija na put čežnje i nadanja, traganja za ljubavlju i iščekivanja ponovnog susreta ili makar odgovora na neko od mnogih pisama koja joj šalje.

Imanuel Mifsud je rođen je na Malti 1967. godine. Prozaista je i pesnik koji je osvojio više nagrada, a pisao je i knjige za decu. Godine 2002. osvojio je Nacionalnu nagradu za prozu, za zbirku kratkih priča Neobične priče Sare Su Samut. Istu nagradu osvojio je i 2014. za svoj roman Juta Hajm, koji je preveden na engleski, srpski, slovenački i arapski jezik. Godine 2011. postao je prvi malteški pisac kome je dodeljeno veliko međunarodno priznanje, kada je njegova knjiga U ime oca (i sina) osvojila Nagradu Evropske unije za književnost. Mnoge njegove pesme takođe su prevedene na više jezika. Godine 2005. njegova zbirka Poverljivi izveštaji objavljena je u Irskoj, a 2014. izbor pesama objavljen je u Sloveniji. Mifsud je osvojio Nacionalnu nagradu za poeziju 2015. i 2016. godine, i to za zbirke Penelopa čeka (objavljena u Velikoj Britaniji pod nazivom Igra talasa, 2017. godine) i Riba, koje će u Srbiji objaviti izdavač Treći Trg. Imanuel Mifsud drži predavanja iz književnosti i pozorišta na Univerzitetu Malte.

Roman Juta Hajm objavljen je na Malti 2014. godine, a uskoro će se u prevodu Milana Dobričića pojaviti u izdanju Trećeg Trga iz Beograda.
Čita Aleksandar Božović.
Urednica Tanja Mijović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво