Studio 6 na bis – Superskin i Andrea Belfi

Podsetićemo se nastupa italijanskog bubnjara i elektroničara Andree Belfija, održanog 13. aprila prošle godine u Studiju 6 Radio Beograda

Andrea Belfi je italijanski kompozitor, bubnjar i muzičar koji je jedan od najaktivnijih i najcenjenijih na sceni eksperimentalne i savremene muzike u Evropi. U proteklih dvadeset godina razvio je jedinstveni i originalni bubnjarski stil u kojem spaja uticaje različitih muzika od roka do improvizacije. Njegovi hipnotički ritmovi i osobene teksture stvaraju izuzetno bogat zvučni svet u koji slušalac spontano uranja i u kojem slobodno pluta.

Objavio je preko pedeset kolaborativnih albuma za ugledne diskografske kuće, a sarađivao je sa umetnicima koji danas postaju sve poznatiji širim krugovima kroz svoju filmsku muziku poptu Nilsa Frama, Johana Johansona, Grega Hejnsa i drugih. Zvuci koje ovaj italijanski umetnik proizvodi su u toj meri posebni da ih drugi umetnici rado koriste za svoje radove, kompozicije i instalacije, kao dragoceni materijal, kao da od Belfijevih zvučanja prave najfiniji nakit ili ih ubacuju u svoje sonične slike.

Zanimljivost Belfijevog rada leži pre svega u tome da slušalac biva uvučen u svet zvučne hipnoze koji proizvodi njegovo sviranje, zadržavajući neku vrstu primarnog i primordijalnog odnosa sa muzikom kao ritualom.

Uredničko-autorski tim: Nevena Popović, Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović
Direktor forografije: Igor Milićević
Tonska režija: Zoran Marić
Reditelj: Ivan Milanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво