Džez

Predstavljamo tri sastava koji će nastupiti na predstojećem izdanju Ring Ring Festivala u Beogradu – Ken Vandermark i Pol Nilsen Lov Duo, OM Quartet i novosadski kvartet Dragon’s Fuel.

Na svom 23. izdanju, od 14. do 20. maja ove godine u Beogradu, Ring Ring Festival će tradicionalno predstaviti desetak izvođača i sastava nove, džez i improvizovane muzike. Među muzičarima koji su žanrovski nešto bliži džezu, najveće zvezde su nesumnjivo američki saksofonista Ken Vandermark i norveški bubnjar Pol Nilsen Lov. Premda poznatiji po svojim drugim projektima i saradnjama, u duo formaciji se predstavljaju kao podjednako uzbudljivi i eksplozivni improvizatori, oslonjeni na tradiciju pre svega američkog fri džeza.

OM Quartet je prvenstveno poznat po starom znancu publike Ring Ringa, švajcarskom saksofonisti Ursu Leimgruberu (Lajmgruber), sklonom apstraktnoj improvizaciji koja se odaljava od školskih primera džeza kao žanra. Ipak, u formaciji kvarteta svoj osoben stil uspešno uklapa u nešto konkretnije aranžerske strukture.

Mladi novosadski, savremeni džez sastav Dragon's Fuel čine Lav Kovač na bubnjevima, Marko Ćurčić na basu, te saksofonisti Predrag Okiljević i Voja Savkov, a na beogradskom nastupu pridružiće im se i italijanski gitarista Alberto Miorin.

Autor Nikola Marković
Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво