Direktan prenos iz Kolarčeve zadužbine

Na programu su dela Svetislava Božića, Dejana Despića i Hektora Berlioza. Solisti su Mladen Đorđević, truba, Milena Simović, viola, a Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije diriguje Bojan Suđić.

Kompozicije dva istaknuta srpska kompozitora, Svetislava Božića i Dejana Despića, premijerno će biti izvedene na ovom koncertu.

Simfonijska slika Sunčana reka Božića, kojom započinje koncert, novo je delo ovog autora i predstavlja svojevrsnu autobiografsku metaforu njegovog sećanja na detinjstvo.

Kao solistu u Despićevom Koncertu za trubu i simfonijski orkestar opus 168 slušaćemo jednog od vodećih domaćih umetnika na trubi, Mladena Đorđević, kome je delo i posvećeno.

Pored pomenutih kompozicija na programu je i Harold u Italiji, koncertantna simfonija za violu i orkestar Hektora Berlioza. Zahtevnu deonicu viole sviraće Milena Simović, solo violistkinja Simfonijskog orkestra iz Birmingema. Ova umetnica će, svojom interpretacijom, tumačiti ulogu melanholičnog Harolda, lika iz poeme Lorda Bajrona „Putovanja Čajlda Harolda", kojom je Berlioz bio inspirisan za nastanak ovog dela. Ovim nastupom Milena Simović će debitovati sa Simfonijskim orkestrom RTS-a.

Urednice prenosa su Ivana Neimarević i Sanja Kunjadić



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво