Nova diskografija – Album „Zaljubljeni neprijatelji”

Predstavljamo izdanje koje je pre samo dve nedelje objavila diskografska kuća Evoe Records, a na kojem se nalaze arije i dueti Georga Fridiha Hendla.

U obilju diskografskih izdanja objavljenih poslednjih godina, a koja su posvećena kompilacijama nekih od Hendlovih najlepših operskih arija i dueta, ovo izdanje se izdvaja i to pre svega zbog lepote glasova solista - Natalije Kavalek, a posebno mladog kontratenora Jakuba Jozefa Orlinskog. Ovaj mladi poljski pevač završio je Džulijard školu za muziku, a 2016. godine bio je pobednik nacionalne audicije Metropoliten opere. Tokom naredne sezone, pevao je u Hendlovom Mesiji u Karnegi Holu, debitovao u Kavalijevoj operi Erismena na Festivalu u Eks-an-Provansu, te imao debi u Operi u Frankfurtu. Uprkos relativno kratkoj karijeri, već je stekao status vrsnog izvođača Hendlove muzike, pre svega zbog izuzetne lepote tona, specifične boje i savršenog legata. Mecosopran Natalija Kavalek je nakon studija u rodnoj Varšavi, debitovala 2016. godine na festivalu u Glajndbornu, kao Kerubino u Mocartovoj Figarovoj ženidbi, a potom je pevala u Verdijevom Magbetu sa Plasidom Domingom u bečkom Teatru an der Vin.

Na njihovom prvom zajedničkom albumu, ovi umetnici su odabrali niz arija i dueta u kojima se istražuju teme ljubavi, ljubomore, intrige, rata i verskog konflikta. Hendlov neverovatan dar da muzikom dočara ljudska osećanja još jednom se pokazuje kao „vanvremenski" i lako razumljiv savremenom slušaocu, kojem kompozitor otkriva misteriozan svet ljudskih emocija i ljubavi.

U večerašnjoj emisiji slušaćete odabrane arije i duete iz Hendlovih opera: Tamerlan, Orlando, Ariodante, Rodelinda, Rinaldo i Tezej u interpretaciji mecosoprana Natalije Kavalek i kontratenora Jakuba Jozefa Orlinskog, uz pratnju ansambla Il Đardino Damore pod upravom Stefana Plevnijaka.

Urednica emisije: Ivana Neimarević



Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи