Читај ми!

Vek harmonike – Interpretacije Adama Ervada

Slušaćete kako Adam Ervad izvodi Sonatu broj 1 za harmoniku Kalevija Ahoa, Simfoniju za klavsene Arman-Luja Kuprena i Raspon krila za solo harmoniku, koju je napisala njegova majka, Hana Ervad.

Adam Ervad rođen je 1976. godine u muzičkoj porodici, roditelji su mu kompozitori Tim i Hana Ervad, a diplomirao je na Kraljevskom danskom muzičkom konzervatorijumu, u klasi profesora Džejmsa Kraba i Gejra Draugsvola. Nastupa širom Evrope kao solista i kamerni muzičar, a izvođački repertoar ovog umetnika prostire se kroz različite žanrove, od klasične muzike, preko muzičkog teatra, do folka i rok muzike. Za brojne kompozicije klasične muzike sam je radio aranžmane, koji su po rečima kritike inovativni i zanimljivi.

Slušaćete Sonatu broj 1 za harmoniku Kalevija Ahoa koja se smatra jednim od najtežih dela ikada napisanih za harmoniku, u kojem autor istražuje polifone granice instrumenta. Emitovaćemo i Simfoniju čembala Arman-Luja Kuprena u aranžmanu za čembalo i harmoniku, kao i kompoziciju Raspon krila Hane Ervad, majke Adama Ervada.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво