Studio 6 na bis – Kvartet Beogradske filharmonije

Podestićemo se nastupa kvarteta Beogradske filharmonije, održanog 18. marta 2015. godine u Studiju 6 Radio Beograda. Tom prilikom izvedena su dela Volfganga van Betovena (Gudački kvartet opus 74 „Harfa” iz 1809. godine) i Antona Veberna (Langsamer Satz / Es-dur iz 1905. godine)

Kvartet Beogradske filharmonije čine muzičari Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković. Posle završenog osnovnog obrazovanja i usavršavanja u Srbiji, Italiji, Francuskoj i Nemačkoj, dolaze na ideju „da kulturu zajedničkog muziciranja neguju" u orkestru Beogradske filharmonije. Gudački kvartet u okviru orkestra osnovali su 2011. godine.

Koncertima u Inđiji, Subotici, Gornjem Milanovcu, Pirotu i Mostaru, Kvartet uspeva da predstavlja duh Beogradske filharmonije i van koncertnih sala glavnog grada.

Kvartet je u sezoni 2012/13 ostvario zapaženo izvođenje Koncerta Ervina Šulhofa, uz pratnju Beogradske filharmonije i njenog šefa-dirigenta Muhaja Tanga. U sezoni 2013/14 sa svojim gostima bili su domaćini ciklusa Quartet + 1 koji se sastojao od pet koncerata kamerne muzike.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво