Svetske muzičke pozornice

Dela Magnusa Lindberga (Feria), Mojseja Vajnberga (Koncert za trubu i orkestar u Be duru, opus 94), Volfganga Amadeusa Mocarta (Četvrti koncert u Es duru za hornu, Kehlova oznaka 495, u aranžmanu za flighornu) i Jana Sibelijusa (simfonijska poema Tapiola, opus 112). Simfonijskim orkestrom Bečkog radija diriguje Hanu Lintu. Kao solista nastupa Sergej Nakariakov, truba. Snimak je sa koncerta održanog 21. aprila prošle godine u bečkom Koncerthausu.

Rođen u Nižnjem Novogorodu 1977. godine, Sergej Nakariakov je u šestoj godini počeo da svira klavir, ali je ubrzo prešao na časove trube. Već u desetoj godini nastupao je kao solista sa značajnim orkestrima Sovjetskog Saveza.

Godine 1991. imao je veliki uspeh na Festivalu Ivo Pogorelić u bavarskom gradu Bad Verishofenu, a odmah potom, avgusta meseca iste godine, debitovao je sa Litvanskim kamernim orkestrom na Salcburškom festivalu. Naredne godine, ovaj 'Paganini na trubi' kako ga nazivaju kritičari, nastupao je kao gost na Muzičkom festivalu u Šlezvig-Holštajnu, osvojivši počasnu nagradu ovog festivala. Ovi nastupi otvorili su Nakariakovu vrata svetskih muzičkih pozornica poput Linkoln centra u Njujorku, Rojal Festival i Rojal Albert Hola u Londonu, Pozorišta Šanzelize u Parizu i drugih. Plodnu saradnju ostvario je sa poznatim muzičarima, orkestrima i dirigentima, a godine 2002. odlikovan je EHO Klasik nagradom.

Emisiju uređuje Irina Maksimović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара