Predavanja

Jelena Pilipović: Beseda o Erosu

U ciklusu „Predavanja”, u sredu, 7. i 14. februara, možete pratiti predavanje Jelene Pilipović, „Beseda o Erosu”. Snimak je nedavno zabeležen u Kolarčevoj zadužbini.

Jelena Pilipović je prošle godine dobila nagradu Nikola Milošević za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, filozofije i estetike, za delo „Ka lepoti - erotološko čitanje Sapfine poezije".

Autorka je rođena u Beogradu, diplomirala je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu, 1998. godine , na čijem je odseku Nauka o književnosti završila postdiplomske studije i odbranila magistarsku tezu pod naslovom „Panpoetizacija - poetološko određenje pojma i njegova primena u idiličnoj književnosti". Doktorsku disertaciju, „Platonova misao kao graditeljski princip Vergilijevog dela", odbranila je na istom fakultetu 2009. godine. Od 1999. do 2001. kao stipendista-istraživač Ministarstva za nauku i tehnologiju republike Srbije učestovovala je u projektu „Teorije književnosti: savremene teorije i njihova primena". Od 2001. godine zaposlena je Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u svojstvu vanrednog profesora. Tokom 2003. i 2004. godine bavila se istraživanjem Vergilijevog opusa u celini, a posebno njegovih veza sa platonizmom, na Univerzitetu Paris III - Sorbonne Nouvelle. pod rukovodstvom profesora Filipa Ezea.

Urednica Olivera Nušić


Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи