Muzika za film – Hemok: Kolambus

Emitujemo integralni saundtrek benda Hemok komponovan za film „Kolambus” reditelja Kogonade.

Debitantsko ostvarenje južnokorejskog reditelja iz 2017. godine, govori o susretu dvoje mladih u Kolambusu u Indijani koji silom prilika borave u tom gradu. Muškarac u poznim tridesetim, poreklom iz Koreje, je tu kako bi bio uz oca koji je u komi. Devojka, svršena srednjoškolka, je pak rešila da se odrekne svojih životnih planova kako bi bila uz majku, lečenog narkomana. Na taj način produbljuje se priča o odnosu prema roditeljima, ali i o odnosu mladića i devojke, koji nije sveden na puku privlačnost, već na postepeno otkrivanje.

Saundtrek za ovaj film uradio je nešvilski ambijentalni post-rok bend Hemok. Zbog načina sviranja gitare muziku koju prave Mark Berd i Endrju Tompson često nazivaju južnjačkom ambijentalnom muzikom. Reditelj Kogonada je odabrao ove umetnika za izradu saundtreka, iako pre toga nisu imali priliku da rade za film, na osnovu intervjua koji je pročitao, a u kojem su govorili o odnosu između odsustva i prisustva u njihovoj muzici.

Saundtrek benda Hemok predstavlja niz numera ujednačene atmosfere. Premda se orkestracija menja, te postoje i numere sa gitarom u prvom planu, preovladavaju statični elektronski zvučni pejzaži koji tvore jedinstveno tkivo u kojem nijedna numera nema povlaščeno mesto u hijerarhiji.

Urednica Sanja Kunjadić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи