Sublimne frekvencije

Predstavićemo album „Reaching for Indigo” Hejli For koja nastupa pod imenom Cirquit de Yeux. Ovo izdanje objavila je u novembru prošle godine izdavačka kuća Dreg Siti.

Najnoviji abum Hejli For, umetnice iz Čikaga, inspirisan je tajanstvenim trenutkom iz njenog života, kada ju je jedne večeri u januaru 2016. godine obuzela nepoznata sila, inspirišući je da napravi značajne promene u životu. Takođe, njena osetljivost prema bojama je bila izrazito pojačana u narednom periodu, naročito prema crvenoj i plavoj, te otuda u nazivu albuma indigo.

Kroz osam numera, Forova slušaoce vodi kroz misteriozni svet svoje psihe koji je izazvan pomenutim katarzičnim momentom. Muzički, ovaj album svojim sofisticiranim zvukom ima više sličnosti sa njenim prošlogodišnjim kantri izdanjem koje je objavila pod pseudonimom Džeki Lin, pre nego sa prethodnim albumom Cirquit de Yeux. Reaching for Indigo izgrađen je na avangardnoj muzici sedamdesetih godina prošlog veka, sa izdržanim tonovima u gudačkim instrumentima i sintisajzerima, uz izrazitu upotrebu digitalne tehnologije, kojom se još jednom potvrđuje da ova umetnica i dalje ne teži ka prirodnom, 'živom' zvuku. U suštini, ovaj album je još jedan prikaz njenog bogatog glasa - tog jedinstvenog kontra-alta čija sposobnost transformisanja i transponovanja u čak četiri oktave je i dalje osnovni kvalitet muzike Hejli For.

Autor emisije Jelena Damjanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво