Džez

Slušaćete odabrane numere sa koncerta trija pijaniste Brajana Marsele, održanog 26. avgusta prošle godine na džez festivalu u austrijskom gradu Zalfeldenu.

Brajan Marsela, američki pijanista mlađe generacije, svoju karijeru je gradio u Filadelfiji i Njujorku. Prvi zapažen angažman stiče u bendu perkusioniste Sira Baptiste 2004. godine, i odatle polako ulazi u kružok muzičara koji tesno sarađuju sa legendarnim saksofonistom i kompozitorom Džonom Zornom. Za Zornovu izdavačku kuću Cadik je do danas snimio devet albuma, kao bendlider ili gostujući muzičar na izdanjima drugih autora.

Marselin aktuelni trio izvodi muziku Džona Zorna iz serijala The Book of Angels. Kao i kod ostalih postava iz projekta Masada, slavni kompozitor i svojevrsni guru savremene njujorške scene je okupio muzičare po svom ukusu, ne bi li predstavio vlastitu kompozitorsku i aranžersku viziju mogućih i imaginarnih jevrejskih melodija u savremenom kontekstu. U ovom triju Marseli društvo prave dva prekaljena veterana njujorške avangarde i savremenog džeza - basista Trevor Dan i bubnjar Džoi Baron, višedecenijski saradnici Džona Zorna na različitim projektima.

Autor Nikola Marković
Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво