Vek harmonike – Vladimir Blagojević

Drugi deo koncerta koji je Vladimir Blagojević održao 20. novembra ove godine u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Na programu su bila dela koja su komponovana za ovog izuzetnog izvođača, kao i tri kompozicije koje su imale svetsku premijeru 25. oktobra u Kragujevcu.

Vladimir Blagojević rođen je u Kragujevcu 1980. godine, a magistrirao je na Univerzitetu umetnosti u Bernu, u klasi Teodora Ancelotija, jednog od najznačajnijih svetskih umetnika na harmonici. Više od petnaest godina Blagojević je aktivan na koncertnom podijumu, a kao solista i kamerni muzičar nastupao je u najpoznatijim koncertnim dvoranama, kao što su Berlinska filharmonija, Frankfurtska opera, Minhenska opera i mnoge druge. Prvi je umetnik na harmonici kome je pripala čast da održi resital na festivalu u Lucernu 2003. godine.

Ovaj harmonikaš član je nekoliko eminentnih ansambala kamerne muzike. Sa ansamblom Modern iz Frankfurta već deceniju nastupa širom Evrope, sarađivao je sa ansamblom Paul Kle iz Berna, a od 2004. godine je stalni član ansambla Pre-Art iz Ciriha, sa kojim se predstavio na koncertnim pozornice Švajcarske, Francuske, Nemačke, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Slušaćete Vergl Draška Adžića iz 2017. godine, premijeru kompozicije F31.1 Dragane Jovanović, Solo 2007 - Dijalog Matijasa Artera, kao i premijerno izvođenje kompozicije Dobar vetar Ivana Brkljačića.

Urednica emisije Marija Vuković



Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се