Vek harmonike – Vladimir Blagojević

Drugi deo koncerta koji je Vladimir Blagojević održao 20. novembra ove godine u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Na programu su bila dela koja su komponovana za ovog izuzetnog izvođača, kao i tri kompozicije koje su imale svetsku premijeru 25. oktobra u Kragujevcu.

Vladimir Blagojević rođen je u Kragujevcu 1980. godine, a magistrirao je na Univerzitetu umetnosti u Bernu, u klasi Teodora Ancelotija, jednog od najznačajnijih svetskih umetnika na harmonici. Više od petnaest godina Blagojević je aktivan na koncertnom podijumu, a kao solista i kamerni muzičar nastupao je u najpoznatijim koncertnim dvoranama, kao što su Berlinska filharmonija, Frankfurtska opera, Minhenska opera i mnoge druge. Prvi je umetnik na harmonici kome je pripala čast da održi resital na festivalu u Lucernu 2003. godine.

Ovaj harmonikaš član je nekoliko eminentnih ansambala kamerne muzike. Sa ansamblom Modern iz Frankfurta već deceniju nastupa širom Evrope, sarađivao je sa ansamblom Paul Kle iz Berna, a od 2004. godine je stalni član ansambla Pre-Art iz Ciriha, sa kojim se predstavio na koncertnim pozornice Švajcarske, Francuske, Nemačke, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Slušaćete Vergl Draška Adžića iz 2017. godine, premijeru kompozicije F31.1 Dragane Jovanović, Solo 2007 - Dijalog Matijasa Artera, kao i premijerno izvođenje kompozicije Dobar vetar Ivana Brkljačića.

Urednica emisije Marija Vuković



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво