Sa beogradskih scena

Koncert Andreja Kavalinskog, truba i Kristine Bjelopavlović-Cesar, klavir, održan 6. maja ove godine u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda

Kavalinski se svrstava među najtalentovanije trubače svoje generacije. Diplomirao je 2005. godine na Visokoj školi za muziku u nemačkom gradu Karlsrue, a usavršavanje je nastavio na Konzervatorijumu u Amsterdamu i u Kirtenu. Kao solista i kamerni muzičar nastupao je širom sveta. Osim sa Nacionalnim orkestrom Francuske, čiji je solo trubač, sarađivao je sa brojnim ansamblima, a neki od njih su: Orkestar Baljšoj teatra, Državni kamerni orkestar Rusije, Virtuozi Moskve, Kamerni orkestar Kjotoa, Državni orkestar iz Darmštata.

Svojim interpretacijama, po rečima kritike, Kavalinski objedinjuje tehničku i stilsku raznolikost, čime postiže jedinstven izvođački stil. Mnogi autori posvetili su svoja dela ovom trubaču, a većinu tih ostvarenja Kavalinski je snimo za Dojče gramofon, Radio Berlin, WDR3 i druge.

Pijanistkinju Kristinu Bjelopavlović-Cesar kritičari opisuju kao umetnicu koja suvereno vlada koncertnim podijumom, a njene nastupe - kao koncerte za pamćenje i nesvakidašnji doživljaj virtuoznog pijanizma. Studirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gde je i magistrirala. Do sada je nastupala sa ansamblom Zagrebački solisti, Zagrebačkom filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Orkestrom opere Hrvatskog narodnog kazališta.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво