Muzičke aktuelnosti

Večerašnju emisiju posvetićemo osvrtima na dva značajna muzička festivala, koja su održana tokom oktobra u Beogradu. Pratićete prikaz 26. Međunarodne tribine kompozitora održane od 5. do 10. oktobra koji je napisala Neda Kolić, kao i osvrt Nikole Markovića, na 33. Beogradski džez festival.

Govoreći o najznačajnijem festivalu savremenog kompozitorskog stvaralaštva, Neda Kolić navodi: „O značaju Tribine, koja istrajava u jednoj od glavnih sporednih uloga u satiričnoj quasi drami zvanoj „Visoka Kultura" postavljenoj na srpskoj sceni prepunoj improvizacije, čini se suvišnim išta dodati, pa ipak, njenu važnost i posebnost trebalo bi isticati u svakoj prilici. Kao temeljna muzička institucija, beogradska Tribina kompozitora iz godine u godinu redefiniše i preispituje institucionalne i akademske okvire, i širi panoramske vidike u kojima se pozicionira savremena muzička produkcija u Srbiji."

Dvanaest godina nakon obnavljanja Beogradskog džez festivala 2005. godine, Nikola Marković primećuje da „posle predugačke pauze zbog sankcija i potonje inertnosti potencijalnih organizatora, ova prestižna manifestacija je uspešno okončala svoju tranziciju i mukotrpnu potragu za identitetom. (...) Ovogodišnje izdanje je konačno zatvorilo pun krug i okrenulo se publici mladih i srednjih godina, koja džez prati od devedesetih i ranih dvehiljaditih do danas".



Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара