Sublimne frekvencije

Predstavićemo album „Kid” umetnice Kejtlin Aurelije Smit, koji je objavljen 6. oktobra za izdavačku kuću Vestern Vinil.

Ova američka kompozitorka i producentkinja muzičko obrazovanje sticala je na Berkli koledžu za muziku. U tom periodu osnovala je indirok bend Ever Isle. Kada se upoznala sa mogućnostima modularnog sistema sintija Buhla 100, rasformirala je bend i posvetila se solo karijeri koristeći sinti kao primarni izvor zvuka.

Poznata kao veliki ljubitelj prirode, Smitova je najnoviji album Kid posvetila planeti Zemlji i čovečanstvu, iznoseći svoju interpretaciju četiri kognitivne i emotivne faze razvoja čoveka: dečju bezazlenost, samospoznaju, pronalaženje identiteta i spokoja u zrelom životnom dobu.

U poređenju sa drugim muzičarima koji se primarno izražavaju kroz sintetizovani zvuk, Smitova se razlikuje po tome što u njemu traži organske kvalitete, odnosno, zvukove koji nastaju elektronskim putem, ali mogu predstavljati i svakodnevne zvukove prirode koji nas okružuju. Pored sintisajzera Buhla 100, aranžmani numera uključuju i neke od klasičnih instrumenta poput duvačkih instrumenata i klavira, a glas Kejtlin Aurelije Smit je vešto integrisan u složenu aranžmansku sliku pesama.

Autor emisije Jelena Damjanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво