Majstori baroka

Reprodukovaćemo snimak nastupa ansambla Nevermajnd, zabeležen 20. avgusta na festivalu Muzika u Raju u poljskom gradu Paradišu. Na programu su bila dela Fransoa Kuprena i Marena Marea.

Više od deset godina, u prostoru gradske crkve u Paradišu odvija se festival rane i barokne muzike, pod nazivom koji predstavlja igru reči baziranu na imenu grada - Paradiš, odnosno Paradiz, to jest Raj. U ovom gradiću, tačnije manastiru koji predstavlja jedan od bisera barokne arhitekture u zapadnoj Poljskoj, koncerte održavaju vodeći interpretatori muzike starih epoha, dok se posebna pažnja pruža umetnicima mlađe generacije.

Ove godine publici se predstavio ansambl Nevermajnd iz Francuske koji čine Ana Beson, flauta, Luj Kreak, violina, Robin Faro, viola da gamba i Žan Rondo, čembalo. Ovi muzičari upoznali su se tokom studija na pariskom Nacionalnom konzervatorijumu za muziku i ples i posvećeni su interpretaciji muzike iz 17. i 18. veka. Do sada su nastupali širom evropskog kontinenta kao i u Sjedinjenim Američkim Državama, a 2014. godine osvojili su specijalnu nagradu na takmičenju Van Vasener u Utrehtu.

Autor emisije Jelena Damjanović



Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара