Džez

Snimak koncerta kvarteta švajcarskog vokaliste Andreasa Šerera, održanog 28. avgusta 2016. na džez festivalu u austrijskom gradu Zalfeldenu.

Andreas Šerer, jedan je od najoriginalnijih glasova svoje generacije i netipičan izvođač u džez kontekstu. Nakon mladalačkih traganja u drugim muzičkim žanrovima, od svojih kasnih dvadesetih se okreće džezu i improvizovanoj muzici i polako razvija svoj stil. Njegovo pevanje nema previše veze sa klasičnim džez vokalima, već se oslanja na specifičnu tehniku između pevanja i govora, između vokaliza i izvođenja napisanih tekstova, čemu dodaje bitboks tehnike i sketovanje.

Danas ima nekoliko vlastitih projekata, među kojima se izdvajaju dva: jedan je kvartet Out of Land sa Emilom Parizjenom, Vensanom Peiranijem i Mihaelom Volnijem, dok je drugi onaj sa kojim je nastupio na festivalu u Zalfeldenu. To je bend A Novel of Anomaly, takođe kvartet, sa renomiranim finskim gitaristom Kaleom Kalimom, harmonikašem Lučanom Bjondinijem i bubnjarem Lukasom Niglijem. U ovoj postavi Šerer se predstavlja kao originalan tumač fjužn tradicije u savremenom i pitkom ključu, tipičnom za produkcije izdavačke kuće AKT.

Autor Nikola Marković
Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се