Umetnost interpretacije

Violončelista Maksimilijan Hornung izvodi Koncerte za violončelo broj 1 i 2 Jozefa Hajdna u pratnji Kamerne akademije iz Potsdama pod upravom Antonela Manakorde.

Po rečima uglednih nemačkog nedeljnika Die Zeit: „Hornung kao da je došao sa druge planete. On je doživeo svoje zrenje rano i danas prikazuje kombinaciju smirene sigurnosti veterana sa mladalačkim prepuštanjem početnika."

Rođen 1986. godine u Augzburgu, Maksimilijan Hornung je muzikom počeo da se bavi u osmoj godini, a njegovi profesori su ubrzo shvatili da se radi o nesvakidašnjem umetničkom potencijalu. Pažnju svetske javnosti nemački umetnik privukao je 2005. godine kada je osvojio nagradu Nemačkog Muzičkog saveta. Nakon toga usledila su brojna odlikovanja poput nagrade Arad 2007. i Eho nagrade 2012. godine za najbolji snimak Dvoržakovog Koncerta za violončelo koji je ovaj mladi umetnik interpretirao uz pratnju Simfonijskog orkestra iz Bamberga. U toku samo nekoliko godina Hornung je uspeo da u svojoj karijeri napravi veliki korake, promene i da dosegne sam vrhunac svog zanata. U 23. godini postao je prvi violončelista cenjenog Simfonijskog orkestra Bavarskog radija. Na ovoj poziciji je proveo četiri godine, pre nego što je odlučio da se u potpunosti posveti solističkoj karijeri, kao i karijeri kamernog muzičara. Pokazalo se da je ova odluka bila dobra, jer kritika ne prestaje da hvali njegovu posvećenost, muzikalnost i tehničku preciznost.

Urednica Ksenija Stevanović





Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво