Aleksandar Milosavljević: Pozorišne aktuelnosti

U ciklusu POZORIŠNE AKTUELNOSTI, koji emitujemo utorkom, možete slušati osvrt Aleksandra Milosavljevića na komad Antona Pavloviča Čehova „Ivanov”, koji je u Narodnom pozorištu u Beogradu režirala Tanja Mandić Rigonat.

Nova postavka Ivanova u beogradskom Narodnom pozorištu pokazala je da se Čehovljeve drame mogu igrati i kao komedije, što je i bila želja ruskog pisca. „Najveća vrlina rediteljskog postupka primenjenog u ovoj inscenaciji posledica je rada Tanje Mandić Rigonat sa akterima, kao i njenog očiglednog poverenja u glumačku ekipu s kojom se zajednički suočila sa ne odveć vešto napisanom dramom mladog Čehova. Naime, uvek je izazovna avantura upuštanja u traganje za odgonetkam enigmi koje inicira ovaj komad, a one su sadržane u pitanjima: ko je zapravo Ivanov i šta je pravi uzrok njegove melanholije”, kometariše Aleksandra Milosavljević.

Sledećeg utorka, 7. marta, emitovaćemo Milosavljevićev osvrt na dramu Vuka Boškovića Novo doba, u režiji Dina Mustafića i koprodukciji Bitef teatra iz Beograda i ArtHuba iz Sarajeva.

Urednica ciklusa Tanja Mijović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво