Knjiga za slušanje

Nataša Apana – Čekajući sutrašnjicu (3)

U emisiji Knjiga za slušanje možete pratiti nastavak romana Čekajući sutrašnjicu, koji je napisala Nataša Apana, francuska književnica poreklom sa Mauricijusa. Roman je s francuskog jezika prevela Ljiljana Mirković.

Roman Čekajući sutrašnjicu objavila je početkom 2015 godine izdavačka kuća Galimar.  Prethodni knjiga ove autorke, Le Dernier frère (2007), osvojila je nekoliko prestižnih književnih nagrada u Francuskoj i prevedena je na 16 jezika.

Junakinja romana Čekajući sutrašnjicu, Anita, očekuje da njen muž, Adam, bude pušten iz zatvora. Ona je poreklom, kao i autorka, sa Mauricijusa, a u Pariz je stigla dvadesetak godina ranije da bi studirala književnost. Na jednoj zabavi upoznala je budućeg supruga, provincijalca iz Baskije, diplomca na studijama arhitekture. Zaljubljuju se, venčavaju i posle nekog vremena se, sa svojom ćerkom Laurom, sele u Adamov zavičaj na obali Atlantskog okeana. Postepeno napuštaju mladalačke snove - on da postane slikar, a ona književnica. Adam zarađuje za  život radeći kao arhitekta, a Anita svoju strast prema pisanju pokušava da nadomesti radeći dosadne poslove kao frilenser za lokalne novine. U banalnosti i monotoniji svakodnevice, oni počinju da se udaljavaju jedno od drugog. Dolazak zagonetne Adele, ilegalne imigrantkinje i Anitine zemljakinje,  raspaljuje iskru koja nagoveštava njihovo ponovno zbližavanje, ali dramatični događaji će brzo razoriti tu veštačku harmoniju...

Roman Čekajući sutrašnjicu uskoro će štampati izdavačka kuća Klio.

Urednici ciklusa: Jasmina Arsenović i Predrag Šarčević

Čita: Dejan Đurović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи