Dnevnik velikih mačaka

Seriju «Dnevnik velikih mačaka», Bi-Bi-Si je u saradnji sa kanalom Enimal Planet počeo da snima 1996. godine. RTS je prethodnih godina emitovao sedam serija ove prve „sapunice iz života divljih mačaka". Svake godine televizijska ekipa vraćala se u Masaji Maru, u Keniji kako bi snimila novosti o mačkama.

Beležili su događaje i pustolovine tri velike porodice mačaka. I u novoj, osmoj seriji, u žiži interesovanja su lavovi, leopardi i gepardi. Ove velike mačke žive u različitim staništima. Kenija je dom mnogim životinjama, ali Masaji Mara je izuzetna, jer se u njoj lako mogu videti velike mačke. Jedinstveni klimatski uslovi i obilje vode su pravi raj za životinje kojima se velike mačke hrane.

Filmska ekipa i stručnjaci postavili su logore na mesta sa kojih su svakodnevno mogli da prate čopore lavova, ženke geparda i njihove mladunce i neuhvatljive leoparde. Namere šest televizijskih ekipa, i u novom ciklusu, je bila da se kamerom zabeleže svakodnevni dramatični događaji, pustolovine, rađanje i smrt ovih životinja, Niko unapred nije znao šta će se dešavati sa životinjama.