Ronaldinjo stiže u Milan

Fudbalski klub Milan dogovorio se sa Barselonom o transferu Ronaldinja. Brazilac u sredu dolazi na lekarske preglede i potpisivanje trogodišnjeg ugovora.

"Klubovi Milan i Barselona postigli su dogovor o transferu Ronaldinja", navodi se na internet sajtu italijanskog kluba. "U sredu, on dolazi u Milano zbog lekarskog pregleda i potpisivanja ugovora koji će ga vezati za Milan do 30. juna 2011".

Barselona je za brazilskog napadača dobila dve ponude, jednu iz Milana koji je prema pisanju španske štampe, nudio između 15 i 20 miliona evra, a drugu iz Mančester Sitija koji je nudio 32 miliona dolara.

Prema ranijim navodima italijanske štampe, Milan je Barseloni ponudio 15 miliona evra za transfer Ronaldinja, koji će u Milanu dobijati 6,5 miliona evra godišnje. Uprava španskog fudbalskog kluba je u junu najavila da više ne računa na Ronaldinja.

Ronaldo de Asis Moreira, poznat kao Ronaldinjo, u sukobu je sa čelnicima Barselone, koji se protive da on učestvuje na Olimpijskim igrama u Pekingu kao član brazilske selekcije.

Dvostruki osvajač nagrade za najboljeg fudbalera sveta, Ronaldinjo je u Barselonu stigao iz Pari Sen Žermena 2003. godine, a do sada je u dresu španskog tima odigrao 145 utakmica i postigao 69 golova.