Koštunica neće biti poslanik

Demorkatska stranka Srbije će narednih dana doneti odluku ko će od funkcionera stranke ući u poslanički klub DSS, ali za sada predsednik stranke Vojislav Koštunica neće biti poslanik, rekao je portparol DSS-a Andreja Mladenović.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica za sada neće biti poslanik u Skupštini Srbije, ali će se tek "videti da li će se to desiti kasnije" rekao je Mladenović dodajući da će Predsedništvo DSS narednih dana odlučiti o promenama poslanika.

Funkcioneri DSS su istakli da je će ta stranka delovati iz opozicije i da su na Predsedništvu formirani politički i ekonomski savet DSS.

Na čelu Političkog saveta je predsednik DSS Vojislav Koštunica, a njegovi članovi su i članovi Predsedništva te partije, ali i neki novokotirani članovi Glavnog odbora, među kojima je i dramski pisac Siniša Kovačević, Milan Brdar, Aleksandar Simić i drugi, ali i neke nestranačke ličnosti kao što je Mirjana Vasović, Časlav Korpivica i drugi.

Na čelu Ekonomskog saveta je Nenad Popović, a u tom savetu su, prema rečima funkcionera DSS, Predrag Bubalo, Radomir Naumov , Aleksanadar Popović, Vladimir Đorđević, Srđan Bošnjaković i drugi.

Popović je kazao da će Ekonomski savet pripremati matarijale za poslanički klub DSS, ali i da će programski zadaci tog saveta biti izrada i unapređenje ekonomskog programa DSS, predlaganje konkretnih mera za unapređenje stanja u ekonomiji, izrada programa za unapređenje stanja u domenu zapošljavanja i nivoa zarada i penzija i druge reforme u oblasti ekonomije.

Popović je kazao da će ekonomski tim DSS iznositi i pozitivne i negativne stavove na ekonomske zakone vlade.