Srbija upisala još jednu pobedu u Svetskoj ligi

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Nišu selekciju Venecuele sa 3:1, po setovima (18:25, 25:20, 27:25, 25:20), u drugoj utakmici petog vikenda Svetske lige.

Grad Niš i niška dvorana "Čair" prvi put su bili domaćini u utakmici Svetske lige. Odličnu atmosferu koju je večeras priredila za reprezentativce Srbije, niška publika imaće priliku da ponovi u prvoj utakmici poslednjeg vikenda takmičenja po grupama, u petak, 18. jula, protiv Francuske.

Dueli sa Francuskom, prvo u Nišu, a u subotu u Beogradu, biće odlučujući za plasman na finalni turnir u Rio de Žaneiru, koji će se igrati od 23. do 27. jula. Srbiji su za plasman potrebne obe pobede u duelu sa Francuzima.

Srbija je meč počela u postavi - tehničar Nikola Grbić, primači Nikola Kovačević i Miloš Nikić, blokeri Novica Bjelica i Andrija Gerić, libero Nikola Rosić, a kao korektor je igrao Ivan Miljković, prvi put sa reprezentacijom u svom rodnom gradu.

Prvi set Srbija je izgubila pre svega zahvaljujući dobrim servisima protivnika, koji je u tom periodu igre pravio neuobičajeno mali broj grešaka.

U narednom setu došao je do izražaja kvalitet srpskog tima, koji je podigao nivo igre i došao bez većih problema do izjednačenja. Najneizvesniji bio je treći set, ali su u uzbudljivoj završnici domaći odbojkaši bili skoncentrisani i prelomili rezultat u svoju korist.

U četvrtom setu nije bilo dileme. Ivan Miljković je bio ubojit u napadu, a na radost domaće publike upisao je i poslednji poen na meču za pobedu svog tima od 3:1.

Dvorana: Čair, Niš. Gledalaca: 6.000. Sudije: Grenevege (Holandija), El Nama (Katar).

Srbija: Kovačević 16, Bojković, Bjelica 6, Petković, Grbić 6, Nikić 8, Gerić 5, Miljković 16, Starović 4, Petrić 1, Podraščanin 2, Rosić (libero).

Venecuela: Justis, Silva (libero), Valera 3, Luna 1, Dijas 12, Rohas 7, Mendes, Gomes 22, Taheda, Markes 7, Blanko, Sedeno 10.