Presečen još jedan kanal krijumčarenja ljudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije presekli su još jedan kanal krijumčarenja migranata ka zemljama EU, otkrivši 12 osoba koje su na ilegalan način pokušale da pređu državnu granicu, saopštio je MUP.

Policija je ilegalne migrante, među kojima je bila i jedna maloletna osoba, otkrila u  naknadno napravljenom delu putničkog vozila sa kamp kućicom, nemačkih registarskih oznaka, na graničnom prelazu "Gradina", na ulazu u Srbiju iz Bugarske.

Vozilo je vlasništvo renta kar firme, kojim je upravljao državljanin Turske Ajhan S, (41), u kome su se nalazile i Ozlem L, državljanka Turske (19) i Gulaj C. (38).

Svo troje su uhapšeni, zbog sumnje da da su izvršili krivično delo nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, dok će prema ilegalnim migrantima biti preduzete mere u skladu sa zakonom, navedeno je u saopštenju.

Prilikom pregleda vozila u kamp kućici je uočeno da se sa desne strane u zadnjem delu ispod ležaja nalazi naknadno urađena pregrada zalepljena silikonskim smesom koja sprečava da se "ostvari uvid u fabričku šupljinu" ispod ležaja u kojoj su pronađeni ilegalni migranti, navedeno je u saopštenju.

Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti i činjenica u vezi ovog slučaja.