Гост - Милош Тодоровић, уметник

Након 27 година, када је на позив Владимира Величковића отишао у Париз, у Београду поново излаже уметник Милош Тодоровић.

Његова изложба „Apocalpse Insight”на којој представља своју последњу серију слика отворена је у галерији „Дрина”. Милош Тодоровић добитник је два највећа професионална признања у Француској из области сликарства - награде Фондације Антоин Марин и награде за сликарство коју из Фонда Пјер Карден додељује француска Академија за науку и уметност. До сада је своја дела излагао на четрнаест самосталних и преко тридесет групних изложби. Ова изложба биће јединствена и по томе што је господин Тодоровић још крајем 2013. године објавио своју „физичку” смрт и након тога се потпуно повукао из јавности, бришући за собом било какав траг о сопственом постојању.

Још један изузетан уметник је у фокусу наше емисије, белгијски стваралац Јан Фабр. Изложба радова Јана Фабра „Празник малих пријатеља” отворена је у Народном музеју у Београду, а у Народном позоришту премијерно је монодраму по његовом тексту „Ноћни писац” одиграо Слободан Бештић.

У сусрет ФЕСТ-у, који почиње у петак, говорићемо и о програму овог фестивала.

Емисију припрема и води Јелена Kнежевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво