Широм затворених очију – Поглед из свемирског брода

Поглед из свемирског брода је емисија која се бави научном фантастиком, хорором и фaнтазијoм - у књижевности, филму, музици, стрипу, компјутерским играма, као и у свим осталим њиховим појавним облицима.

У биоскопе ове недеље долази завршница „Звезданих ратова” - девета епизода „Успон Скајвокера”. Међутим, тада ће се, бесплатно на Јутјубу, појавити и филм Стевана Филиповићa „Breaking Point: A Star Wars Story”! Дакле, једна домаћа прича смештена у чувени универзум, која јепредстављена публици на недавно одржаном Гејмскону у Београду. О филму су, поред аутора, говорили и Исидора Булатовић (редитељка друге екипе), Бранислав Црвенковић (задужен за маске), као и глумци Дарко Ивић, Славен Дошло, Јана Милосављевић и Анита Огњановић.

Међутим, није ово једини домаћи фановски филм из миљеа „Звезданих ратова”. О неким другим остварењима, које је на Фестивалу српског филма фантастике домаћа публика имала прилике да гледа, говори Јован Ристић, један од оснивача фестивала и човек који је написао књигу „Изгубљени светови српског филма фантастике” (заједно са Драганом Јовићевићем), затим Реља Трајковић - аутор кратког остварења „Стар-ворс фан”, Владимир Јакшић - који прати све везано за универзум „Звезданих ратова” на сајту Холонет, те Филип Вукић, наш успешан представник у игри „Икс-винг”.
Коначно, шта значи бити прави „фан” овог СФ серијала објасниће нам, на личном примеру, још један човек из света филма - Стефан Орландић

Водитељ: Владимир Тодоровић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво