Обрати пажњу!

Не пали стрњику, немаш изговор!

У току је „сезона” паљења стрњике и отпада на њивама широм Србије. Нажалост, иако је ова активност забрањена и кажњива, пракса несавесног паљења стрњике на отвореном је свакодневна појава током јесени. Поред тога што може изазвати већи пожар (што се често и дешава), густ дим успорава и зауставља саобраћај на оближњим путевима, па врло често последњих недеља добијамо саопштења МУП-а о саобраћајним незгодама, које, нажалост, често имају и смртне исходе услед ове несавесне активности.
Министарство заштите животне средине је почетком септембра покренуло акцију „Не пали стрњику” у нади да ће се радници убудуће понашати одговорније. Но, како сазнајемо у Саобраћајној полицији, са овим обичајем се не престаје. Зато разговарамо и са надлежнима у Министарству екологије и у ЈП Путеви Србије.
На почетку другог сата дружења, репортерка Јована Зец представиће специјалног саговорника из Клуба Радио Београда. Реч је о Дејану Цукићу који промовише нови албум и има поруку за наше слушаоце. У наставку и другачије теме; предлажемо културне догађаје, свирке и концерте које можете посетити ових дана, а скрећемо пажњу и на караван „Изађи ми на теглу” током ког се екипе такмиче у припремању ајвара. Присећамо се важних албума објављених на данашњи датум и рођендана музичара, ту је и пола сата песама само из Србије и региона, новитети са топ листа, приче о песмама и наш репортер са актуелним градским информацијама.

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво