Летња башта

Да ли бисте, за скроман смештај и храну, учили афричку децу у сеоским школама?

Тридесетогодишња Дијана Коцић из Београда је свој посао у светски познатој компанији пре неколико месеци заменила - волонтирањем, помагањем и авантуризмом. У танзанијској регији Аруша, у месту Бангата, мештани су били изненађени када се „бела девојка”, како су је у почетку звали, појавила међу њима, спремна да без плате држи часове у школи. Од почетне идеје све је прерасло у много више, и за њих и за Дијану. Са њом смо разговарали о мотивима да оде у Африку, да тамо волонтира, да покрене људе преко друштвених мрежа да прикупе новац за обнављање школе, а чућете и како се тамо снашла, шта јој је недостајало а шта остало као најлепша успомена.

У наставку вам препоручујемо манифестације широм Србије које можете да посетите данас, а посебно се осврћемо на веома интересантан начин рециклаже који подржава београдска општина Звездара. Присећамо се албума „Abbey road”, честитамо рођендан Брајану Ферију, а очекује вас и пола сата „домаћица” - музике из Србије и региона, новитети са светских топ листа, наше редовне рубрике и актуелне приче.

Водитељ: Круна Пинтарић

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво