Дом културе

Марина Абрамовић, Битеф, Балканима

Изложба „Чистач” Марине Абрамовић у Музеју савремене уметности у Београду, прилика је да ова уметница обележи 50 година каријере.

Публика је у прилици да погледа више од 120 радова, антологијска дела уметности перформанса, као и дела која су обележила њен рецентни опус. Абрамовић се у једном раном, јутарњем виђању са новинарима, тачно у 6.23 ујутру, осврнула на своје стваралаштво, повратак у родни Београд, као и на изложбу „Чистач”. О томе нас информише Светлана Младеновић.

Колегиница Младеновић такође нам доноси причу о завршници БИТЕФ-а који се ове године организује под слоганом „Почнимо љубав из почетка”. У десет дана фестивала публика је била у прилици да погледа представе из Француске, Немачке, Белгије, Хрватске, Србије, Словеније, Нигерије и Бразила. Представа која је посебно привукла пажњу је „Орест у Мосулу”, једног од највећих редитеља данашњице Мила Рауа. Представе овогодишњег главног програма су се поред београдских позоришта изводиле и у алтернативним просторима који су посебно адаптирани.

16. „Балканима”, Европски фестивал анимираног филма, биће одржан у „Дому културе Студентски град” на Новом Београду, од 1. до 6. октобра. У такмичарским и нетакмичарским програмима фестивала биће приказано 125 кратких анимираних филмова из 25 европских земаља. Прве вечери фестивала, уз пратећу изложбу о радном процесу, светску премијеру имаће филм „Смрт Мајке Југовића” аутора Михајла Драгаша, који представља прву анимирану верзију ове епске песме, а настао је у продукцији Академског филмског центра Дома културе „Студентски град”, уз подршку Филмског центра Србије.

Кроз емисију води, Петар Протић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво