Перспектива 202

Упознајте Јелену Петровић, докторку ликовне уметности, која нас својом отвореношћу подсећа колико је важно да бринемо о свом здрављу.

Она је тренутно у процесу лечења карцинома дојке, и своје искуство користи као искру охрабрења за све жене које се тренутно налазе у сличној ситуацији, али и као подсетник за оне које се боје да оду код лекара, и неретко тако много страхују од осуде околине да одбијају лечење.

Разговарамо о томе како изгледа пут од добијања дијагнозе, преко суочавања са њом, проласка кроз терапије и здравствени систем наше земље који често не може да пружи довољну подршку људима који се лече на онкологији. Питамо се где су у тако изазовном путовању људи који нас воле, колико је важна љубав, како се превазилазе страхови од смрти, од тога да ћемо после операције бити заувек другачији, како губимо себе и како се опет проналазимо?

Пружамо онима који пролазе кроз ово велико животно иксуство подршку и љубав путем таласа Двестадвојке и позивамо вас да нам пишете на 064 0202 200, program202@gmail.com као и на друштвеним мрежама.

Са вама је Лана Николић.

Перспектива 202 Перспектива 202

Autor:
Београд 202

У емисији „Перспектива 202” упознајемо људе који на различите начине обогаћују тренутак нашег времена - кроз уметност и културу, активизам и лична искуства. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво